Najnovšie články

Čo všetko sa môže pokaziť pri zbere kuchynského odpadu?
Zber kuchynského odpadu je už viac ako rok realitou. Ste spokojní s tým, aké výsledky dosahuje vaša samospráva? Teraz je ideálny čas na úpravu systému tak, aby fungoval, bol pohodlný pre občanov a prinášal výsledky. Ako to urobiť tak, aby nebol predražený a zároveň pomohol znížiť množstvo ZKO a ešte aj vyhovoval občanom? Čítajte ďalej…

Aké zariadenie by nemalo chýbať v každej malej kompostárni?
Viete, čo vaše základky v kompostárni potrebujú? Kompostovanie je riadený proces, preto sledujte stav materiálu a reagujte promptne na prípadné zmeny. Predstavíme vám zariadenie, ktoré vám s tým pomôže.

Oblečte vašim základkam pršiplášť, eliminujete tým aj zápach z bioodpadu
Ako ochrániť výživný kompost počas výroby, keď je vystavený vplyvom počasia? Materiál uložený v exteriéri počas výroby môže byť znehodnotený nepriaznivými podmienkami. V lepšom prípade sa “len” kompostovací proces predĺži. Ako sa tomu môžete vyhnúť?

Rady pre prevádzkovateľov kompostárne do 100 ton, ale aj záujemcov o jej vybudovanie
Samosprávam dodávame kvalitné riešenia a okrem toho často konzultujeme rôzne situácie, ktorým v odpadovom hospodárstve čelia a hľadáme možnosti ako im pomôcť.

Ako vytvoriť malú obecnú kompostáreň?
Aj odpad z verejných priestranstiev môže zlepšiť vaše odpadové hospodárstvo. Zvýšte svoju mieru triedenia vďaka vlastnej kompostárni s ročnou kapacitou do 100 ton. Poradíme vám, čo budete potrebovať a na čo si dať pozor.

Ako vyrobiť kompost s vysokou mikrobiálnou kvalitou? – 2. časť
V minulej časti sme vám začali predstavovať faktory, ktoré výrazne ovplyvňujú vyššiu hodnotu a cenu kompostu. Ďalšie aspekty ovplyvňujúce mikrobiálnou kvalitou sú …
Zostaňte informovaní
Každý mesiac vám zašleme newsletter, v ktorom nájdete:
- príklady z regiónov,
- rady pre efektívne odpadové hospodárenie,
- novinky z odpadárskej legislatívy,
- naše najnovšie riešenia a produkty.