JRK | Pre menej odpadu

Zhodnotenie odpadu za 24 hodín na kvalitný kompost.

ELEKTRICKÉ KOMPOSTÉRY

Elektrické kompostéry sú modernou technológiou, ktorú využívajú jedálne v školách, zariadeniach sociálnych služieb, hoteloch a reštauráciách. Ďalšie využitie nachádzajú aj pri spracovaní potravinového odpadu z rôznych podujatí alebo zvyškového odpadu v obchodných reťazcoch.

Dnes kuchynský odpad, zajtra kvalitný substrát.

Využite jedinečnú alternatívu k povinným zvozom kuchynského odpadu. V elektrickom kompostéri sa kuchynský odpad v priebehu 24 hodí premení na kvalitný a nezávadný substrát.

Neplaťte už žiadne mesačné faktúry za zvozy kuchynského odpadu a pridajte sa k inovatívnym prevádzkam, ktoré svoj odpad kompostujú v elektrických kompostéroch.

Každé zariadenie, ktoré prevádzkuje služby spoločného stravovania je v súlade s novelou č. 343/2012 Z. z., ktorou sa upravuje Zákon č. 223/2001 Z. z. o odpadoch povinné zabezpečiť zavedenie a vykonávanie triedeného zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Klasický zvoz kuchynských pomyjí je finančne náročný. Navyše vyžaduje uskladňovanie a chladenie takéhoto odpadu s čím sú spojené ďalšie náklady. My dôverujeme inováciám a ekologickým riešeniam – elektrickým kompostérom.

Výhody elektrických kompostérov:

  • spracujú surové a varené zvyšky všetkých druhov jedál v množstve 0,1kg – 1370kg na ekologický a výživný substrát – kompost, už do 24 hodín (kompost možno priamo zapracovať do pôdy)
  • redukujú objem kuchynského odpadu až o 90% (z 1kg odpadu vznikne 10dkg kompostu)
  • sú jedinou legálnou alternatívou k povinným zvozom odpadu (sú schválené ŠVPS SR)
  • umiestňujú sa priamo do vnútorných priestorov prevádzky (stačí zabezpečiť prívod elektrickej energie a možnosť napojenia kompostéra do kanalizácie či ventilácie kvôli odvádzaniu pár)
  • neprodukujú zapáchajúce a škodlivé plyny (sú vybavené nanotechnlogickými filtrami)
  • pracujú plne automaticky (po základom školení zvládne ich obsluhu každý pracovník od prevádzkara po kuchárku)
  • nevyžadujú žiadne priebežné dopĺňanie mikroorganizmov ACIDULO (jednorazové nasadenie pri prvotnom spustení prevádzky elektrického kompostéra)

Elektrický kompostér GG 02

Spracujte všetky surové a varené zvyšky jedál (až 6 kg denne) do 24 hodín v elektrickom kompostéri. Výsledným produktom kompostovania je kvalitný a nezávadný substrát. Zredukuje hmotnosť odpadu až o 90 %.

Zobraziť viac

Elektrický kompostér GG 10

Spracujte všetky surové a varené zvyšky jedál (až 27 kg denne) do 24 hodín v elektrickom kompostéri. Výsledným produktom ko

Zobraziť viac

Elektrický kompostér GG 30

Spracujte všetky surové a varené zvyšky jedál (až 82 kg denne) do 24 hodín v elektrickom kompostéri.

Zobraziť viac

Elektrický kompostér GG 50

Spracujte všetky surové a varené zvyšky jedál (až 137 kg denne) do 24 hodín v elektrickom kompostéri.

Zobraziť viac

Nájdeme riešenie, ktoré budú fungovať aj vo vašej samospráve

Naši regionálni manažéri poznajú lokálne špecifiká a sú pripravení nájsť spôsob, ako to môže fungovať aj u vás.

Kontaktujte priamo regionálneho manažéra

Jana Nékyová

Regionálna manažérka - Banskobystrický a Žilinský kraj

Peter Majdan

Regionálny manažér - Trenčiansky a Žilinský kraj

Zuzana Mezencev Jančíková

Regionálny manažér - Košický kraj

Radoslav Velk

Regionálny manažér - Prešovský kraj

Odpady riešime komplexne Zistite, aké ďalšie riešenia môžete využiť.