Povinnosti reštaurácií a bufetov pri nakladaní s kuchynským odpadom

20.10.2016

Na internetovej stránke www.podnikajte.sk bol nedávno uverejnený článok, ktorý sumarizuje povinnosti reštaurácií a bufetov pri nakladaní s kuchynským odpadom. V prehľadom článku sú zhrnuté všetky dôležité legislatívne požiadavky na prevádzkovateľov stravovacích zariadení, ktorí produkujú odpad z potravín.

A teda:

  • aký zákon upravuje spôsob nakladania s odpadmi,
  • koho sa povinnosti týkajú,
  • aké sú zákazy v súvislosti s kuchynským a reštauračným odpadom,
  • aké hrozia pokuty,
  • ale aj aké sú riešenia pre prevádzkovateľov.

My však ešte dodáme, že v súvislosti s kuchynským a reštauračným odpadom existuje pre prevádzkovateľov spoločného stravovania ešte ďalšia možnosť riešenia. A tým je kompostovanie kuchynského a reštauračného odpadu v elektrických kompostéroch, ktoré sú jedinou legálnou alternatívou voči povinným zvozom. V praxi to týmto spôsobom rieši už viac ako 150 zariadení spoločného stravovania na Slovensku ale aj v Českej republike. Tu je jeden z dobrých príkladov z praxe:

Celý článok o povinnostiach reštaurácií a bufetov pri nakladaní s kuchynským odpadom si prečítate TU

 

Predchádzajúci článok Ďalší článok
Zavrieť video